We Like Cycling Too… But Crunchy !
#OWV_GravelGrinders

Enkele OWV’ers besloten in maart 2020, toen de Corona-pandemie ook ons land teisterde, om de gravelhype die intussen al goed ingeburgerd was in België zelf eens te ontdekken door er met crossfiets of mountainbike op uit te trekken. Aanvankelijk mochten we slechts duo-gewijs op pad en om niets steeds in de wind te zitten zochten we dus een alternatief…

We werden geïnspireerd door een zekere “WvA” die zijn offroad-avonturen in de Kempen deelde op zijn Strava-account.  Vermits hij en zijn kompanen dikwijls via het Oevelse “Herdersstraatje” de graveltrajecten opzochten, hadden we snel aanknooppunten…

De maanden die erop volgden groeide onze tracks-database quasi evenredig met het aantal “gravelaars”.

Niet het Covid19-virus maar de Gravel-microbe had ons ondertussen flink te pakken zodat we in september 2020 besloten om een volwaardige “offroad-chapter” van de Oevelse WielerVrienden in het leven te roepen… de OWV Gravel Grinders waren geboren !

Wat doen we?

We gaan bewust op zoek naar de combinatie van onverharde ‘secteurs’ en fietsvriendelijke verharde wegen.

Onder onverhard verstaan we behalve uiteraard gravel ook grind, karrensporen, goed berijdbare bospaden en af en toe ook wat singletracks in bos en hei.

We zoeken dus niet de typische (en technisch moeilijkere) MTB-trails op en laten tracks waarbij iets meer vering aangewezen is wat sneller links liggen.

Maar we mijden ook bewust de verkeersdrukte op de gewone asfalt- en betonwegen en kiezen eerder voor rustigere fietswegen die ons leiden naar een volgende onverharde strook.

Wie kan meefietsen?

Iedereen is welkom! Behalve ‘n gravel (of dirt)-bike uiteraard ook met de crossfiets of mountainbike.

Zelfs gewone koersfietsen die een iets stevigere en/of bredere buitenband kunnen monteren kunnen mee!

Ook al wordt op sommige stroken de gashendel nu en dan wel eens opengedraaid, toch staat genieten op de fiets van de rust en natuur voorop bij de Gravel Grinders !

We stoppen daarom regelmatig wel eens voor ’n fotootje, aan een stapel boomstammen voor de zogeheten “lumbershot”, aan ’n bankje of op een terrasje… steeds onder het motto “samen uit, samen thuis”!

Meestal rijden we op zaterdagen wat langere afstanden (75-100 km) en op woensdagavond korte tripjes van ongeveer 50 km.

Zin om mee te exploreren? Stuur gerust een bericht!