Wir fahren auch gerne Rad…

Aber zusammen mit der RSA

Al van bij het prille begin (1989) onderhoudt onze club zeer goede contacten met de Radsport Abteilung van de VFB Unzhurst uit Ottersweier.

Ottersweier situeert zich een 30-tal km ten zuiden van Baden-Baden in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Deze contacten zijn ontstaan in het kader van de verzustering van de gemeente Westerlo en de gemeente Ottersweier.

In de loop der jaren is de band tussen de mensen van beider verenigingen uitgegroeid tot een niveau dat deze van de vereniging overstijgt. Er zijn reeds verschillende wederzijdse uitnodigingen geweest om een zilveren huwelijksfeest of een vijftigste verjaardag te vieren.

De beide clubs zoeken elkaar regelmatig op. Zo is het voor de Oevelse WielerVrienden reeds een traditie geworden jaarlijks deel te nemen aan de Rheintal Rundfahrt, een organisatie van de RSA Unzhurst. Deze  fietstocht van 150 km voert de deelnemers vanuit Unzhurst, gelegen in de Rijnvlakte, via de Schwarzwald Hochstrasse terug naar Unzhurst.

Verder is er de twee-jaarlijkse fietstocht tussen Unzhurst-Ottersweier en Westerlo. Deze fietstocht van 500 km wordt afwisselend georganiseerd door de RSA en de OWV. Gestart werd er in 1989 door de RSA Unzhurst met een tocht vanuit Unzhurst-Ottersweier naar Oevel-Westerlo. Het jaar nadien werd de rit in omgekeerde richting overgedaan door de OWV. Uit praktische overwegingen werd toen besloten de tocht slechts om de twee jaar te maken.

Bovendien doen we beiden een blitzbezoek. De OWV reist telkens af in februari naar Unzhurst en omgekeerd komt de RSA in november naar Oevel.
Fietsen is er dan niet bij. Stevige wandelingen in de plaats en ne goede ‘apres-walk’ verstevigen weer de banden tussen beide clubs.

Ondertussen (2020) zijn we 31 jaar verder. We worden allemaal wat ouder maar …. de verzustering is er nog steeds.
Elk jaar opnieuw verwelkomen we nieuwe enthousiastelingen. Zelfs niet-owv-leden willen proeven van de mix tussen fietsen en verbroederen.
Vandaar dat we de nuance leggen, de OW3V. De Oevelse WielerVrienden Voor Verbroedering.

Prikkelen wij jouw ‘bike-nerve’, stuur een bericht.